Nazaj > Zaslužek s spletno stranjo ali blogom

Kako ustvariti svojo spletno stran ali blog in jo optimizirati za zaslužek


Dobra spletna stran ali blog je lahko prinašalec zajetnega kupčka denarja. Stran z zanimivimi članki, novicami, informacijami iz različnih področij, lahko pritegne zelo veliko število obiskovalcev. V današnjem svetu socialnih omrežij in spletnih oglaševalskih platform, do njih ni več tako težko priti. Dober članek lahko npr. z delitvijo na Facebooku pritegne na spletno stran ogromno bralcev. Posledično so lahko zato zaslužki tudi zelo visoki.


Kako priti do lastnega bloga ali spletne strani?

Obstaja več možnosti izgradnje bloga ali spletne strani. Ena izmed možnosti je, da spletno stran postavite s pomočjo "Website builders" spletnih strani. Te spletne strani omogočajo izdelavo spletne strani na povsem enostaven način. Za izdelavo strani na teh platformah vam ni potrebno znati nikakršnega programskega jezika oz. biti vešči v programiranju. Vse kar morate znati je pisanje in imeti nekolikšno umetniško žilico za postavitev in izgled same spletne strani. Na teh izdelovalnih platformah si morate najprej izbrati dizajn oz. predlogo (template) za vašo spletno stran. Izbirate lahko med več kot stotimi različnimi predlogi. Izberite tisto, ki vam najbolj ustreza in je najbolj primerna in skladna s temo vaše spletne strani. Naslednji korak je izbira imena oz. domene spletne strani. Vsi ti ponudniki izdelave spletnih strani vam omogočajo uporabo brezplačne domene, s pripono njihovega imena v vaši domeni. Npr. če si za lastno domeno izberete "kuharskiblog", bo končna domena na Wordpress platformi www.wordpress.kuharskiblog.com. Ta možnost z brezplačno domeno je povsem brezplačna. Priporočali bi vam, da to domeno uporabite samo na začetku, kasneje pa za nekaj več kot €10 zakupite lastno brez njihove prepone v imenu.

Nekaj najboljših "Website builders" spletnih strani:

· Wordpress
· SiteBuilder
· Weebly
· Wix
· Site123


Ko ste si izbrali platformo za izdelovanje vaše spletne strani in željeni template, lahko pričnete s samo izdelavo spletne strani. Izdelovanje je povsem enostavno. Vse kar morate storiti je, da v template vnašate besedilo in posamezne gradnike spletne strani. To storite tako, da z dvojnim klikom kliknete na željeni prostor in vnesete besedilo ali drugi element. Ko je stran ustvarjena jo lahko objavite (Publish) ali izberete opcijo predogled (Preview). Vsi ti ponudniki izdelave spletnih strani vam za doplačilo omogočajo tudi nadgradnjo osnovnega paketa z različnimi paketi in opcijami. Te so npr. vgradnik za spletno trgovino (možnost za dodajanje izdelka v košarico, blagajna in obdelavo naročil), login sistem (vaši obiskovalci se lahko registrirajo in logirajo), ter mnogo drugih. Za več informacij preglejte ponudbo posameznega ponudnika.

Druga možnost izdelave spletne strani je, da spletno stran ali blog postavite z lastnim programiranjem. To sicer zahteva veliko več dela in predvsem znanja programskih jezikov kot so HTML, CSS, JavaScript in PHP, ampak tudi to ni tako zapleteno, ko enkrat to obvladate. Prednost izdelave lastne spletne strani s programiranjem je, da ste v tem primeru vi 100% lastnik spletne strani oz. imate dostop do kode. V primeru "Website builders" spletnih strani to ni tako. Te spletne strani vam samo omogočajo, da spletno stran preko njih postavite z v naprej sprogramiranimi templati, do same kode in celote spletne strani pa ne morete dostopati. V primeru, da spletna stran ponudnika propade, je tudi vaša spletna stran uničena.
V naslednjih člankih bomo objavili tudi, kako izdelati spletno stran s pomočjo programskih jezikov in kako lahko samo z dvema programskima jezikoma povsem enostavno postavimo svojo prvo spletno stran.


Kako po izgradnji spletno stran optimizirati za zaslužek?

Pri izgradnji spletne strani ali bloga je zelo pomembna uporaba določenih ključnih besed v naslovih in besedilu članka ter število besed članka na posamezni strani. Pomembno je, če želimo, da bo naša spletna stran visoko uvrščena v spletnih iskalnikih kot so Google, Bing in Yahoo, da spletno stran optimiziramo za spletne iskalnike (SEO). To je ključnega pomena za kasnejše obiske naše spletne strani iz spletnih iskalnikov in posledično za višino našega zaslužka.
Priporočljivo je, ko pišemo članek za blog ali spletno stran, da članek vsebuje vsaj 500 besed. Raziskave so pokazale, da so se v preteklosti v iskalnikih najvišje uvrščale spletne strani s članki z 800-1500 besedami. Danes je to sicer nekoliko drugače. Po zadnjih raziskavah se danes najbolje v iskalnikih uvrščajo članki z 2500-10000 besedami.
Pomembna je tudi sama uporaba ključnih besed članka. Npr. če pišemo o receptih za torte je pomembno, da se ključna beseda recepti za torte na strani v besedilu pojavlja 3-6 procentno. Na takšen način brskalniki lažje sortirajo spletne strani na podlagi števila ključnih besed in same teme članka.

Naslednja stvar je dodajanje elementov za posredno služenje denarja kot so partnerski programi in Google Adsense oglasi. Affiliate programi in Google Adsense sta glavna vira zaslužka večine spletnih strani. Affiliate programi so partnerski programi različnih tržnih niš, ki nudijo delež od prodaje izdelka ali storitve v primeru, da je stranka napotena z vaše spletne strani ali bloga. Provizije od prodaje se gibljejo nekje od 5%-60%, odvisno od partnerskega programa.
Google Adsense oglasi pa so oglasi, ki se prikazujejo na spletnih straneh, lastnik spletne strani ali bloga pa je plačan od vsakega klika obiskovalca spletne strani na te oglase. Zaslužki za klik se gibljejo od enega centa do nekaj evrov. V primeru, da ima vaša spletna stran veliko obiskovalcev, je lahko zaslužek zelo visok.


To je na kratko vse o tem, kako lahko sami povsem enostavno pridete do svoje spletne strani in kako lahko pričnete s spletno stranjo ali blogom tudi služiti. Kot že omenjeno, naslednjič pa nekoliko več o izdelavi spletnih strani s pomočjo programskih jezikov.Sledite nam na      
  Facebooku:   Investirajte v Bitcoin
in druge kriptovalute
Preizkusite se v
trgovanju na IQ Option
 

 


Izključitev odgovornosti: zasluzeknainternetu.com ne nosi nikakršne odgovornosti v primeru nastale škode in izgube, zaradi uporabe informacij na tej spletni strani. Vsi podatki so pridobljeni izključno iz informacij navedenih na predstavljenih spletnih straneh. Zasluzeknainternetu.com ni v nikakršni solastniški povezavi z navedenimi spletnimi stranmi, ki ponujajo spletni zaslužek, ampak samo citira in navaja pridobljene podatke o možnostih zaslužka na teh spletnih straneh. Glavni in edini namen spletne strani zasluzeknainternetu.com je zbiranje in širjenje informacij o različnih možnostih zaslužka na internetu. Vsi podatki in zapisi na tej spletni strani pa niso nujno točni in zanesljivi.

Vse pravice pridržane © Zasluzeknainternetu.com